Saturday, March 5, 2011

Hishammuddin - Kerajaan Akan Ambil Tindakan Tegas terhadap mana-2 pihak jika tindakan menghasut rakyat untuk menggulingkan kerajaan.

Siapa yang nak gulingkan kerajaan Sham oii.. yang aku tau rakyat nak kubur kan Umno/BN jer... hahahaha biasa la politik demokrasi , Ada menang , ada kalah .. apa kebenda la depa ni ada belajar sains politik ke..?
Nampak sangat umno semakin terketaq.... Baik hang kata lagu ni.. Kerajaan Tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan tegas terhadap mana-mana pihak yang didapati merasuah dan menerima rasuah tak kira apa jua jawatannya ... baru betul..
TEMERLOH: Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata kerajaan tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan tegas terhadap mana-mana pihak jika tindakan menghasut rakyat untuk menggulingkan kerajaan berada pada tahap serius.
Beliau berkata bagi membendung tindakan itu, kerajaan akan menggunakan akta sedia ada termasuk Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA), jika perlu.
"Gerakan-gerakan seperti ini memang wujud tetapi saya dimaklumkan tak serius kerana tujuan mereka, matlamat mereka (hanya) bersandarkan kepada politik nak menangguk di air keruh, nak ambil kesempatan apa yang berlaku di Timur Tengah.
"Masyarakat di sini nampak bahawa kerajaan di bawah kepimpinan Perdana Menteri (Datuk Seri Najib Tun Razak) memahami (perubahan) landskap baru ini dan tahu bahawa kita kena berubah," katanya kepada pemberita selepas menghadiri taklimat tertutup polis di Markas Taktikal Polis (Martek) di sini, Sabtu.
Pada Jumaat, Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin memberi amaran supaya pembangkang jangan bermain dengan menghasut dan memprovokasi rakyat menggulingkan kerajaan seperti yang berlaku di negara Asia Barat.
Hishammuddin berkata polis akan terus memantau perkara itu dan bersiap sedia untuk sebarang kemungkinan. - BERNAMA

No comments:

Post a Comment